/  Συνταγές   /  Πίτσα με σπανάκι

Πίτσα με σπανάκι

Η πίτσα με σπανάκι είναι μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή της κλασικής πίτσας, ιδανική για όσους αγαπούν τα λαχανικά.

Υλικά (για 4 μερίδες):
  •  Aλεύρι σίτου (200 γρ.)
  •  Nερό (100 γρ.)
  •  Ξερή μαγιά (3½ γρ.)
  •  2 κ.σ. Ελαιόλαδο (30 mL)
  •  Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  •  Ντοματίνια (100 γρ.)
  •  Ντομάτα στον τρίφτη (125 γρ.)
  •  Ρίγανη (κατά βούληση)
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  ½ κρεμμύδι (40 γρ.)
  •  Φύλλα σπανακιού (200 γρ.)
  •  Φέτα τριμμένη (80 γρ.)
Εκτέλεση:
  1. Για τη ζύμη, ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι και τα ζυμώνεις.
  2. Καλύπτεις το μπολ και αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
  3. Ενώ φουσκώνει η ζύμη, κόβεις στη μέση τα ντοματίνια και τα κρατάς στην άκρη.
  4. Καρυκεύεις την τριμμένη ντομάτα με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και την αφήνεις στην άκρη.
  5. Ψιλοκόβεις το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρεις σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτεις το σπανάκι και το ζεσταίνεις για λίγο.
  7. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την απλώνεις σε λαμαρίνα στο σχήμα της αρεσκείας σου (προσέχουμε να είναι λεπτή) και καλύπτουμε την επιφάνεια με σάλτσα ντομάτας.
  8. Μοιράζεις το σπανάκι, τα ντοματίνια και το τυρί πάνω την πίτσα, καρυκεύεις κατά βούληση.
  9. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.