Πίτσα με σπανάκι
Η πίτσα με σπανάκι είναι μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή της κλασικής πίτσας, ιδανική για όσους αγαπούν τα λαχανικά.
Υλικά (για 4 μερίδες):
- Aλεύρι σίτου (200 γρ.)
- Nερό (100 γρ.)
- Ξερή μαγιά (3½ γρ.)
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο (30 mL)
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
- Ντοματίνια (100 γρ.)
- Ντομάτα στον τρίφτη (125 γρ.)
- Ρίγανη (κατά βούληση)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κρεμμύδι (40 γρ.)
- Φύλλα σπανακιού (200 γρ.)
- Φέτα τριμμένη (80 γρ.)
Εκτέλεση:
- Για τη ζύμη, ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι και τα ζυμώνεις.
- Καλύπτεις το μπολ και αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
- Ενώ φουσκώνει η ζύμη, κόβεις στη μέση τα ντοματίνια και τα κρατάς στην άκρη.
- Καρυκεύεις την τριμμένη ντομάτα με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και την αφήνεις στην άκρη.
- Ψιλοκόβεις το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρεις σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις το σπανάκι και το ζεσταίνεις για λίγο.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την απλώνεις σε λαμαρίνα στο σχήμα της αρεσκείας σου (προσέχουμε να είναι λεπτή) και καλύπτουμε την επιφάνεια με σάλτσα ντομάτας.
- Μοιράζεις το σπανάκι, τα ντοματίνια και το τυρί πάνω την πίτσα, καρυκεύεις κατά βούληση.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.