/  Συνταγές   /  Αλμυρά muffins με φέτα και πιπεριές

Αλμυρά muffins με φέτα και πιπεριές

Αυτά τα αλμυρά muffins είναι ιδανικά για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Υλικά (για 12 muffins):
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. τυρί cottage
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα πιπέρι
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένος (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για τις φόρμες)
Εκτέλεση:
  1. Άλειψε τις θήκες μιας φόρμας για muffins με το ελαιόλαδο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πινέλο μαγειρικής ή χαρτί κουζίνας για να απλώσεις ομοιόμορφα το λάδι.
  2. Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε τα αυγά, το τυρί cottage, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
  3. Μοίρασε το μείγμα στις θήκες της φόρμας, γεμίζοντας κάθε μία μέχρι τη μέση. Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τον άνηθο.
  4. Ψήσε τα muffins στους 180°C για 20-22 λεπτά, μέχρι να σφίξουν στο κέντρο και να ροδίσουν ελαφρά. Άφησέ τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα αφαιρέσεις από τη φόρμα.
Συμβουλές:
  • Μπορείς να αντικαταστήσεις το τυρί cottage με γιαούρτι ή ανθότυρο για διαφορετική υφή.
  • Οι πιπεριές προσθέτουν γεύση και χρώμα, ενώ η φέτα δίνει μια πλούσια, αλμυρή νότα.
Αποθήκευση:
  • Φύλαξε τα αλμυρά muffins σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Ζέστανε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα πριν τα απολαύσεις.