Αλμυρά muffins με φέτα και πιπεριές
Αυτά τα αλμυρά muffins είναι ιδανικά για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Υλικά (για 12 muffins):
- 8 αυγά
- 200 γρ. τυρί cottage
- 100 γρ. τυρί φέτα
- Μία πρέζα αλάτι
- Μία πρέζα πιπέρι
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένος (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για τις φόρμες)
Εκτέλεση:
- Άλειψε τις θήκες μιας φόρμας για muffins με το ελαιόλαδο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πινέλο μαγειρικής ή χαρτί κουζίνας για να απλώσεις ομοιόμορφα το λάδι.
- Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε τα αυγά, το τυρί cottage, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
- Μοίρασε το μείγμα στις θήκες της φόρμας, γεμίζοντας κάθε μία μέχρι τη μέση. Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τον άνηθο.
- Ψήσε τα muffins στους 180°C για 20-22 λεπτά, μέχρι να σφίξουν στο κέντρο και να ροδίσουν ελαφρά. Άφησέ τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα αφαιρέσεις από τη φόρμα.
Συμβουλές:
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το τυρί cottage με γιαούρτι ή ανθότυρο για διαφορετική υφή.
- Οι πιπεριές προσθέτουν γεύση και χρώμα, ενώ η φέτα δίνει μια πλούσια, αλμυρή νότα.
Αποθήκευση:
- Φύλαξε τα αλμυρά muffins σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Ζέστανε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα πριν τα απολαύσεις.