Protein baked oats
Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα γρήγορο πρωινό ή σνακ που συνδυάζει την αίσθηση του banana bread με τη θρεπτική αξία της βρώμης και της πρωτεΐνης. Είναι χορταστική και ιδανική για meal prepping!
Υλικά (για 2 μερίδες):
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 30 γρ. πρωτεΐνη σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 μπανάνα (περίπου 120 γρ.)
- 2 αυγά
- 160 ml γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σου)
- 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Στο μπλέντερ, ανάμειξε τις νιφάδες βρώμης, την πρωτεΐνη και το baking powder για 30-60 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
- Πρόσθεσε τη μπανάνα, τα αυγά και το γάλα στο μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
- Μετάφερε το μείγμα σε ένα ταψί (20×20 εκ.) ή δύο ατομικά σκεύη. Πρόσθεσε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Ψήσε για 18-22 λεπτά. Τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα για να δεις αν έχει ψηθεί – θα πρέπει να βγαίνει με λίγα ψίχουλα αλλά όχι υγρή.
- Σέρβιρε αμέσως ή αποθήκευσε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Για ζέσταμα, βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα.