/  Συνταγές   /  Protein baked oats

Protein baked oats

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα γρήγορο πρωινό ή σνακ που συνδυάζει την αίσθηση του banana bread με τη θρεπτική αξία της βρώμης και της πρωτεΐνης. Είναι χορταστική και ιδανική για meal prepping!

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ. πρωτεΐνη σε σκόνη 
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 μπανάνα (περίπου 120 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 160 ml γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σου)
  • 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια
Εκτέλεση:
  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στο μπλέντερ, ανάμειξε τις νιφάδες βρώμης, την πρωτεΐνη και το baking powder για 30-60 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  3. Πρόσθεσε τη μπανάνα, τα αυγά και το γάλα στο μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  4. Μετάφερε το μείγμα σε ένα ταψί (20×20 εκ.) ή δύο ατομικά σκεύη. Πρόσθεσε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρώς.
  5. Ψήσε για 18-22 λεπτά. Τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα για να δεις αν έχει ψηθεί – θα πρέπει να βγαίνει με λίγα ψίχουλα αλλά όχι υγρή.
  6. Σέρβιρε αμέσως ή αποθήκευσε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Για ζέσταμα, βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα.