/  Συνταγές   /  Brownies με γλυκοπατάτα

Brownies με γλυκοπατάτα

Τα brownies με γλυκοπατάτα είναι μια πιο υγιεινή εκδοχή του κλασικού γλυκού, χωρίς να χάνει σε γεύση και υφή. Είναι μια θρεπτική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, που ικανοποιεί την ανάγκη για σοκολάτα με πιο υγιεινά συστατικά.

Υλικά (για 10 μερίδες):
  •  Γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους (400 γρ.)
  •  9 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  •  Μέλι ή σιρόπι αγαύης (~100 γρ.)
  •  Αμύγδαλα τριμμένα (~80 γρ.)
  •  1 κουταλιά σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  •  Νιφάδες βρώμης (~80 γρ.)
  •  5 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο
  •  1 βανίλια σε σκόνη
  •  1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°.
  2. Ξεφλουδίζεις τη γλυκοπατάτα, την κόβεις σε κομμάτια και την βράζεις μέχρι να μαλακώσει τελείως, τόσο ώστε να λιώνει εύκολα με ένα πιρούνι.
  3. Την βγάζεις από την κατσαρόλα και αν έχει βράσει την τοποθετείς με προσοχή σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ νερό. Με αυτόν τον τρόπο δε θα νερουλιάσει η ζύμη των brownies.
  4. Μεταφέρεις στο μίξερ και χτυπάς τη γλυκοπατάτα με τα δαμάσκηνα.
  5. Σε άλλο μπολ, ανάμειξε τα υπόλοιπα υλικά των brownies και πρόσθεσε τα στο μίξερ με τη γλυκοπατάτα και τα δαμάσκηνα.
  6. Πιθανότατα, θα χρειαστεί να σταματήσεις και να ξεκολλήσεις το μίγμα από τα τοιχώματα του μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
  7. Απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και ψήνεις για 45 λεπτά. Τα brownies θα είναι έτοιμα όταν βυθίσεις ένα πιρούνι στη ζύμη και αυτό βγει καθαρό.