/  Συνταγές   /  Pancakes

Pancakes

Τα pancakes είναι αφράτες τηγανίτες, ιδανικές για πρωινό ή brunch. Είναι χορταστικά και προσφέρουν ένα απολαυστικό γεύμα που προσαρμόζεται εύκολα σε γλυκές ή αλμυρές παραλλαγές.

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 1 κεσεδάκι νιφάδες βρώμης (~100 γρ.)
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη με το πιρούνι
  • 2 αυγά
  • Γάλα αμυγδάλου (~100 γρ.)
  • Blueberries φρέσκα ή κατεψυγμένα (~200 γρ.)
  • Ελαιόλαδο (~15 γρ.)
  • Μέλι (~30 γρ.)
Εκτέλεση:
  1. Λιώνεις τη μπανάνα με πιρούνι.
  2. Χτυπάς τα αυγά με το γάλα αμυγδάλου και τη λιωμένη μπανάνα.
  3. Ρίχνεις το baking και τις νιφάδες βρώμης.
  4. Τέλος, μέσα στο μίγμα ρίχνεις τα blueberries.
  5. Ψήνεις με λίγο ελαιόλαδο (~15 γρ.), σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές τα pancakes και γαρνίρεις με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (~15 γρ.) και κανέλα.